Collagen Alpha a koža

05.06.2023

Byť ženou je dar. Ženy boli múzou umelcov po celé tisícročia. O tom, čo sa skrýva pod pojmom krása, existujú nekonečné úvahy.

Čím ste zdravší, tým lepšie vyzeráte, lepšie sa cítite a vyžarujete pohodu. Čím krajšie si želáte vyzerať, tým lepšie musíte „kŕmiť“ svoje bunky a tkanivá, aby vašu krásu podporili.

Za čo sa vám pleť poďakuje

Naša koža je najväčším orgánom tela. Jej úlohou je chrániť telo pred negatívnym vplyvom ultrafialového žiarenia, znečistenia a infekcií. Neustále pracuje, a to aj počas spánku. Pokožka, vrchná vrstva kože, má schopnosť sa obnovovať. S rastúcim vekom koža starne a pokožka sa stenčuje. Každý deň preto potrebuje množstvo živín, aby mohla fungovať. Jednou z hlavných zložiek, ktoré potrebuje dopĺňať, je vysoko kvalitný proteín. Ten pomôže dodať esenciálne aminokyseliny, ktoré podporia produkciu kolagénu a elastínu. Z vitamínov si pokožka najviac žiada vitamín C. Kolagén v organizme účinkuje správne len vtedy, ak ho prijímame s vitamínom C. Od neho závisí aj samotná tvorba kolagénu. Vitamín E sa zase podieľa na hydratácii pokožky. Vitamíny skupiny B, vitamín D a zinok sú dôležité pre udržanie správnej štruktúry a fungovania pokožky. Antioxidanty navyše pomáhajú našej pokožke bojovať proti škodlivým účinkom slnka a znečisteného ovzdušia. Poskytujú dokonca ochranu aj proti toxínom a chemikáliám.

Poďme si posvietiť na benefity Collagenu Alpha

Zmeny vo vnútri organizmu si často všimneme práve na pokožke. Kozmetická starostlivosť zvonku však nemusí vždy stačiť. Ľudia stále hľadajú spôsob, ako obnoviť ubúdajúci kolagén a zmierniť tak známky starnutia. Siahajú po rôznych prípravkoch, kolagénových injekciách, ale so starostlivosťou je potrebné začať zvnútra.

Kozmetické prípravky nám pomáhajú ošetrovať a vyživovať iba vrchnú časť kože – pokožku (epidermis). Druhú vrstvu tvorí zamša (dermis). Nájdeme tu najmä fibroblasty, bunky produkujúce kolagén, ktorý zodpovedá za pevnosť a pružnosť. Starnutím ich množstvo ubúda, čím sa narúša štruktúra kože a vznikajú vrásky. Podobne aj v období menopauzy dochádza k strate mazu a kolagénu v pokožke. Telo vtedy vyprodukuje menej estrogénu, ktorý tvorbu kolagénu stimuluje. Tretiu vrstvu kože tvorí podkožné väzivo. Skladá sa z väzivových buniek, medzi ktorými sa nachádzajú elastické a kolagénové vlákna. Preto ak chceme ovplyvniť celkový vzhľad pokožky, musíme pôsobiť na elastické a kolagénové vlákna v hlbších vrstvách kože. Collagen Alpha od AUROMEDY si hydrolýzou zachováva svoju podobu trojitej špirály, ktorá je zhodná s tou ľudskou. Spája v sebe čistotu a vysokú schopnosť absorpcie.

V lete je naša pokožka intenzívnejšie vystavená slnku. Ultrafialové žiarenie urýchľuje proces starnutia a je hlavnou príčinou vzniku skorých vrások. Keď slnečné žiarenie zasiahne našu pokožku, rozbije kolagénové a elastínové vlákna. Následne pokožka stráca svoju pružnosť a pevnosť.

Zdravé telo je krásne telo! V Collagene Alpha sú starostlivo namiešané tie najlepšie ingrediencie pre ženy, ktoré sa chcú cítiť krásne a zdravé. Za krásnu a zdravú pokožku zodpovedá okrem kolagénu aj celý rad vitamínov a minerálov. Jednou z dôležitých zložiek Collagenu Alpha je kyselina hyalurónová. Je to hviezdna zložka v hydratácii pokožky. Podobne ako pri kolagéne, aj jej zásoby časom v našom tele klesajú. Súvisí to nielen s vekom, ale napríklad aj s fajčením a znečisteným ovzduším. Kyselina hyalurónová priťahuje a viaže na seba molekuly vody a zvyšuje tak obsah vody v pokožke. Keď vrchná vrstva kože nemá dostatok vody, prejavuje sa ako suchá, drsná a šupinatá. Nie je to však len otázka estetiky. Zle hydratovaná pokožka nie je schopná udržať neporušenú kožnú bariéru, takže je zraniteľnejšia voči poškodeniu z vonkajšieho prostredia.

Z vitamínov v zložení Collagenu Alpha spomenieme na prvom mieste vitamín C. Čo robí pre našu pokožku? Je to antioxidant s potenciálom:

  • zvyšovať produkciu kolagénu,
  • znížiť výskyt tmavých škvŕn,
  • znížiť prejavy predčasného starnutia,
  • chrániť pred poškodením slnkom,
  • podporovať hojenie rán,
  • udržiavať pokožku hydratovanú,
  • znižovať začervenanie.

Druhým z vitamínov, ktoré sú súčasťou Collagenu Alpha, je vitamín E. Je to vitamín rozpustný v tukoch. Pôsobí ako antioxidant, čo znamená, že pomáha chrániť bunky pred poškodením v celom tele. Nachádza sa v našom maze, ktorý vytvára prirodzenú bariéru na udržanie vlhkosti v našej pokožke. V letnom období môže vitamín E znížiť poškodenie slnkom tým, že absorbuje UVB lúče a zabráni tak zápalovej reakcii našej pokožky.

Odborníci odporúčajú užívať kolagén spolu s vitamínom B7, známym pod menom biotín, alebo vitamín H. Tento vitamín je ďalšou zložkou Collagenu Alpha. Biotín je dôležitý zdroj energie a pomáha pri tvorbe mastných kyselín, ktoré vyživujú pokožku.

Ďalšou špeciálnou látkou Collagenu Alpha je extrakt z pomarančovníka horkého. Historicky je to oceňovaná zložka využívaná v tradičnej čínskej medicíne a tiež arabskými lekármi. Pozitívne vplýva na srdcovo-cievny a nervový systém a na metabolizmus. Olej z kvetov a kôry, ktorý obsahuje flavonoidy, sa využíva v boji proti zápalom, baktériám a plesniam. Má tiež bohaté účinky v aromaterapii a parfumérii. Z hľadiska kože má význam jeho aktívna zlúčenina synefrín, ktorá sa podieľa na metabolizme tukov a využíva sa pri chudnutí.

Pre krásny a zdravý vzhľad, hlavne počas leta, má veľký význam kyselina pantoténová. Viaže a zadržiava vodu v pokožke, hydratuje a zanecháva ju jemnú, hladkú a pružnejšiu. Okrem toho má protizápalové vlastnosti a podieľa sa na aktivácii rastu buniek, ktoré sú dôležité pre hojenie rán a obnovu funkcie kožnej bariéry.

Komplexné zloženie Collagenu Alpha dopĺňajú minerály zinok a selén. Minerálne oxidy absorbujú a filtrujú UVA a UVB, čím znižujú množstvo slnečného žiarenia, ktoré preniká vrstvami pokožky. Zinok aj selén sú súčasťou buniek kože a chránia ich pred škodlivými účinkami voľných radikálov. Pomáhajú pri dozrievaní a delení buniek, čo má význam v jednotlivých štádiách hojenia rán.

Zdravý organizmus funguje ako hodinky. Doprajme preto nášmu telu to najlepšie v podobe špeciálne pripraveného Collagenu Alpha, kde každá jeho zložka bude odmenou nielen pre vašu kožu, ale aj pre pocit vitality a celkovej pohody.

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.