Kolagén pre Vaše svaly

19.03.2023

Aminokyseliny sú stavebnými kameňmi bielkovín. Predstavte si ich ako kúsky lega potrebné na regeneráciu svalových vlákien. Pri trávení sa kolagén rozkladá na aminokyseliny, ktoré potom telo distribuuje tam, kde je proteín najviac potrebný. Vaše svaly absorbujú veľké množstvo aminokyselín, keď sú metabolicky aktívne. Počas tréningu svaly spaľujú aminokyseliny rýchlejším tempom a neostáva ich tak dosť pre iné časti tela. K strate bielkovín dochádza vo svaloch počas a po dlhých obdobiach cvičenia v dôsledku oxidácie, zápalových reakcií a svalových mikrolézií. Pri dlhšom cvičení získava telo 5-15% energie z aminokyselín. Ak nepribúdajú žiadne aminokyseliny, telo ich bude zbierať zo svalového tkaniva. Preto sa oplatí dopĺňať bielkoviny s ľahko dostupnými aminokyselinami.

Collagen Zeta je v prvom rade ľahko stráviteľný zdroj kolagénu, ktorý sa premieňa na aminokyseliny. Tie prospievajú kapacite vášho tela na tvorbu bielkovín. Obsahuje najdôležitejšie typy aminokyselín a tak sa po spotrebovaní kolagénového hydrolyzátu vstrebe do krvného obehu v podobe 18 čistých aminokyselín. Je vynikajúcim doplnkom pre tých, ktorí chcú podporiť tvorbu čistej svalovej hmoty.

Collagen Zeta je optimálny doplnok, ktorý sa rýchlo vstrebáva a môže rýchlo pomôcť doplniť bielkoviny rozložené počas cvičenia. Glycín je hlavnou aminokyselinou prítomnou v  kolagéne a je zodpovedný za budovanie svalového tkaniva a skvalitnenie jeho hmoty. Môže zabrániť rozpadu svalov zvýšením hladiny kreatínu v tele. Posilnenie kreatínu vo svaloch im môže pomôcť k lepšiemu výkonu v krátkych intenzívnych dávkach aktivity, ako je vzpieranie alebo šprint. Niektoré štúdie ukázali, že zvýšenie hladiny kreatínu v tele môže viesť k zvýšeniu svalovej sily a hmoty. Zároveň to môže pomôcť pri regenerácii po cvičení a rehabilitácii po zranení.

Hlavné dôvody, prečo naše svaly a kĺby milujú Collagen Zeta

Môžete jesť aj viacero potravín bohatých na bielkoviny, ktoré telo použije na produkciu alebo syntézu kolagénu vrátane hovädzieho, bravčového mäsa a vývaru z kostí. Pre vaše telo je však pomerne náročné absorbovať tieto nespracované zdroje aminokyselín. Bolo by teda potrebné skonzumovať obrovské množstvo vývaru z kostí, aby to malo vplyv na hladinu kolagénu.

Collagen Zeta pomáha regenerovať tkanivá a znížiť bolesť svalov, dva veľmi časté vedľajšie účinky po tréningu. Kolagénové peptidy sa rýchlo vstrebávajú a sú vhodné pre rýchlejší prísun aminokyselín do svalov. To chráni svaly počas cvičenia a znižuje ich poškodenie.

Vitamín C  hrá dôležitú úlohu pri tvorbe kolagénu a pôsobí ako antioxidant. Pomáha chrániť vaše svaly pred poškodením spôsobeným oxidačným stresom. Štúdie tiež ukázali, že užívanie  kolagénu  s  vitamínom C  pomáha udržiavať zdravú chrupavku. Chrupavka je tkanivo, ktoré pokrýva povrch našich kĺbov, chráni ich pred opotrebovaním a pomáha pri hojení kostných a väzivových štepov šliach. Vitamín C je základný vitamín pre naše zdravie a imunitu.

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.