Nechty - zrkadlo nášho vnútorného zdravia

11.07.2023

Nechty sú zrkadlom nášho vnútorného zdravia. Krehké nechty sú častým problémom žien a prejavujú sa drsným povrchom, lámavosťou sa a odlupovaním. Za ideálnych podmienok prijímame potrebnú výživu prostredníctvom plnohodnotných potravín. Ak však takúto možnosť nemáme, môžeme si pomôcť výživovými doplnkami.

Kolagén v hlavnej úlohe

Kolagén je spolu s keratínom primárnou bielkovinovou zložkou nechtového lôžka. Aby nechty boli zdravé, potrebujú kombináciu živín. Nedostatok kolagénu sa prejaví tak, že nechty sa začnú lámať, sú suché, štiepia sa a ľahko sa odlupujú. Ich rast je pomalší. Nie je to však len estetický problém. Nezabúdajme, že zlý stav nechtov môže byť znakom toho, že v našom tele drieme nejaký problém, preto by sme to nemali ignorovať. Biele škvrny na nechtoch napríklad môžu signalizovať nedostatok zinku, zatiaľ čo zvislé ryhy môžu naznačovať, že potrebujeme vo svojej strave viac železa.

Collagen Alpha od AUROMEDY posilňuje nechtovú štruktúru. Užívanie kolagénu môže posilniť nechty a podporiť ich rast tým, že zabráni lámavosti. Kolagén obsahuje rôzne aminokyseliny, najmä arginín a prolín, ktoré sú pre rast nechtov nevyhnutné. Aminokyselina arginín dodáva tkanivám živiny a kyslík. Prolín je hlavnou zložkou keratínu v našom tele, a ten sa nachádza hlavne v nechtoch. Aj keď všetky typy kolagénu hrajú v tele dôležitú úlohu, najrozšírenejší v nechtoch je typ I. Tento typ kolagénu je tiež prítomný vo viac ako 90 % kolagénu v našom tele a je veľmi potrebný pre naše nechty a vlasy. Ak je nechtové lôžko zdravé, nechty rastú rýchlejšie, sú lesklejšie a nebudú sa štiepiť.

Kolagén, vitamíny a minerály = tímová práca pre naše nechty

Naše nechty potrebujú okrem všetkých základných živín a bielkovín aj vápnik, vitamíny skupiny B a zinok. S týmito pomocníkmi získajú a udržia si silu. Denný prísun kolagénových peptidov znižuje lámavosť nechtov a podporuje ich rast. Významnú úlohu zohrávajú z pohľadu zdravia nechtov dve zložky Collagenu Alpha. Je to biotín a selén.

Ako to funguje?

Selén pomáha nášmu telu využiť jód, ktorý konzumujeme a ktorý je potrebný pre funkciu štítnej žľazy. Štítna žľaza stimuluje rast a vývoj, vrátane rastu vlasov a nechtov. Biotín a selén prispievajú k udržaniu nielen zdravých vlasov, ale aj k udržaniu zdravých nechtov. Výsledný efekt dopĺňa zinok. Zinok je minerál, ktorý sa podieľa na raste buniek a syntéze bielkovín. Jeho nedostatok sa môže odraziť na nechtoch tvorbou bielych škvŕn. A nielen v lete ocenia naše nechty benefity kyseliny pantoténovej, ďalšej zložky Collagenu Alpha. Kyselina pantoténová má schopnosť prenikať do nechtov a zmäkčovať ich, poskytovať im vlhkosť a ochranu.

Pravidelná starostlivosť o nechty vás odmení tým, že vaše nechty budú zdravé a krásne. So starostlivosťou je potrebné začať zvnútra. Je to jednoduché, stačí deň začať kolagénovým nápojom so skvelou chuťou višní- Collagenom Alpha značky AUROMEDA. V jednom nápoji tak dodáte vášmu telu všetky potrebné živiny pre zdravé a krásne nechty.

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.