Pohybom k zdraviu

07.05.2023

Pohyb pre radosť, nie pre bolesť

Nedostatočná fyzická aktivita je jeden z hlavných rizikových faktorov chronických ochorení. Pravidelný pohyb má mnoho prínosov pre zdravie človeka. Priaznivo ovplyvňuje činnosť srdcovo-cievneho systému, znižuje riziko srdcových chorôb, mozgovej príhody, cukrovky či rôznych druhov rakoviny, má pozitívny vplyv na pohybový aparát a správne držanie tela, znižuje hodnoty celkového cholesterolu a napomáha k zvýšeniu koncentrácie priaznivého HDL cholesterolu. Za zmienku určite stojí aj to, že fyzická aktivita má blahodarný vplyv na psychické zdravie a pohodu.

Ako vám pomôže kombinácia Collagenu Zeta a doplnku Lambda?

Aby bol pohyb zdravý a efektívny, mal by pozostávať z viacerých druhov aktivít. Odporúča sa kombinácia aeróbnych aktivít (napríklad beh, bicyklovanie), silových aktivít (posilňovanie svalstva) a pohybu na rozvoj obratnosti a pohyblivosti. A práve kolagén je veľmi dôležitý doplnok pre vaše telo, aby všetky tieto aktivity boli pre vaše zdravie prínosom a nie ohrozením. Viaceré štúdie u športovcov a fyzicky aktívnych ľudí potvrdili benefity kolagénu pre zdravie.

Čo urobí kolagén pre vaše telo?

Kolagén je komplexný proteín a tvorí približne jednu tretinu bielkovín v tele. Slovo kolagén pochádza z gréckeho slova „kólla“, čo znamená lepidlo. Silné vlákna kolagénu držia pohromade bunky v tele. Nájdeme ho vo svalových tkanivách, kostiach, šľachách, cievach a chrupavkách. Objavuje sa aj v pleti a pokožke, kde zaisťuje hydratáciu a pružnosť. Spomenieme niekoľko najdôležitejších prínosov, prečo kolagén tak veľmi potrebujeme:

  • pomáha pri bolesti kĺbov a zápale,
  • zlepšuje pohyblivosť a znižuje stuhnutosť kĺbov,
  • zlepšuje zdravie kĺbov tým, že chráni chrupavku,
  • dodáva telu stavebné zložky pre tvorbu vlastného kolagénu,
  • je jednou z kľúčových látok v kostiach.

Collagen Zeta

Je špeciálne navrhnutý pre aktívnych ľudí. Je to hydrolyzovaný kolagén typu II, ktorý je odporúčaný najmä pri ochoreniach kostí a kĺbov. Kolagén sa dá vstrebať len ako nízkomolekulárny zo 100% čistého kolagénu. Hydrolýza je proces rozkladu kolagénu na oveľa vstrebateľnejšiu formu.

Collagen Zeta pre zdravé kosti a kĺby:

  • udržuje pevnosť a štruktúru kostí,
  • stimuluje rast chrupavky,
  • znižuje stratu kostnej hmoty,
  • zvyšuje hustotu minerálov v kostiach,
  • pomáha udržiavať zdravé kĺby (pôsobí proti bolesti a zápalu),
  • zlepšuje pohyblivosť.

Collagen Zeta pre zdravé svaly:

  • zlepšuje svalovú hmotu a silu, a to aj u starších ľudí,
  • podporuje efekt získaný cvičením,
  • posilňuje svalstvo a tonus svalov,
  • pomáha rýchlejšej regenerácii svalov.

Extrakty z kurkumy a čierneho korenia

Čierne korenie obsahuje éterický olej piperín, ktorý má silné antioxidačné vlastnosti. Pomáha pri bolestiach a zápale. Kurkuma obsahuje kurkumín, ktorý má priaznivý vplyv na krvný obeh a stav kĺbov.

Vitamín C

Štúdie ukázali, že užívanie kolagénu s vitamínom C, ktorý hrá zásadnú úlohu pri syntéze kolagénu v našom tele, pomáha udržiavať zdravú chrupavku- tkanivo, ktoré pokrýva povrch našich kĺbov. Kombinácia kolagénu s vitamínom C chráni kĺby pred opotrebovaním a pomáha pri hojení kostných a väzivových štepov šliach.

Výživový doplnok Lambda

Výživový doplnok Lambda má dve hlavné účinné zložky, ktoré podporujú efekt Collagenu Zeta.

Mangostana lahodná. Nazýva sa aj ovocie Bohov. Extrakt z tejto rastliny má mnoho liečivých a pozitívnych účinkov. Je jedným z najväčších prírodných zdrojov xantónov – antioxidantov na svete. Vďaka tomu pôsobí ukľudňujúco a bojuje proti bolesti kĺbov a svalov.

Kadidlovník pílovitý (Boswellia serrata). Má silný analgetický účinok - uľavuje pri bolestiach svalov a kĺbov. Esenciálny olej z kadidlovníka pilovitého má silné protizápalové účinky. Pomáha pri bolestiach kĺbov spôsobených artrózou či reumatoidnou artritídou.

Pridávanie vysokokvalitných doplnkov hydrolyzovaného kolagénu do našej stravy je jedným z najbezbolestnejších a najpríjemnejších spôsobov, ako podporiť dlhý, zdravý a vitálny život.

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.