Šport a kolagén

23.04.2023

Potrebujete kolagén, ak ste zdraví a pravidelne športujete?

Cvičenie je skvelé pre celkové zdravie a pohodu, ale predstavuje aj záťaž pre vaše telo. Každý šport, či sa mu venujeme iba rekreačne alebo pravidelne, má určité nároky na naše telo a zdravie. Iba keď sme zdraví, môžeme mať radosť z cvičenia a pohybu a dosahovať tak aj lepšie výkony.

Aby bol pohyb bezpečný a zdravý

Pri každej pohybovej aktivite je veľmi dôležitá hydratácia, hlavne v letnom období. Ak aktívne športujete, je potrebné na to myslieť obzvlášť počas horúcich dní, keď dochádza k zvýšenej dehydratácii, poteniu a vyčerpaniu svalového glykogénu. Práve tieto faktory výrazne znižujú váš výkon pri fyzickej aktivite. Hydratácia počas cvičenia je dôležitá, aby ste predišli tepelnému stresu, zhoršeným kognitívnym funkciám, únave a nižšej výkonnosti.

Užívanie hydrolyzovaného Collagenu Zeta prinesie vášmu telu okrem potrebnej hydratácie aj celý rad ďalších benefitov.

Kolagén je hlavnou bielkovinou v tele a hrá kľúčovú úlohu v zdraví našich kostí, svalov a kĺbov. Dokáže zázraky pre mnoho telesných funkcií. Šľachy a väzy sú rozhodujúce pre pohyb. Spájajú sval ku kosti. Ak nie sú dostatočne pevné, ste náchylnejší na zranenie a po cvičení pocítite stuhnutosť a bolesti.

Kolagénový hydrolyzát Zeta je kolagén získaný zo zvierat a má podobné zloženie ako ľudská chrupavka. Chrupavka je spojivové tkanivo, ktoré slúži k pružnému spojeniu kostných tkanív. Kolagén podporuje a zvyšuje výživu chrupavky a vedie k obnove funkcie kĺbu. Ľudské telo prirodzene produkuje kolagén, ale táto produkcia s rastúcim vekom začína klesať, pričom k redukcii dochádza už vo veku 25 rokov. Collagen Zeta dodá potrebný kolagén do tela, čím posilní väčšinu dôležitých funkcií vášho tela. Collagen Zeta v kombinácii s výživovým doplnkom Lambda môže tiež napomáhať k zníženiu zápalu, podpore zdravia kĺbov a celkovo k zníženiu bolesti.

Čo robí kolagén pre vaše telo počas a po tréningu?

Collagen Zeta podporuje výkonnosť pri námahe, ktorú zažívate počas vášho tréningu. Hrá dôležitú úlohu pri podpore a pružnosti spojivového tkaniva. Posilňuje kosti, šľachy a väzy, aby odolávali tlaku počas naťahovania a nárazov.

Kolagén je aj vynikajúcim zdrojom bielkovín. Obsahuje viac bielkovín na kalóriu ako iné zdroje a zároveň sa v ňom nachádza menej sodíka a cukru. 

Ak teda bojujete s boľavými kĺbmi, boľavými šľachami, nízkou energiou a potrebujete dlhší čas na zotavenie, je pravdepodobné, že vaše telo neprodukuje dostatočné množstvo kolagénu.

Kolagén je najrozšírenejším proteínom v tele a vyskytuje sa vo väčších množstvách ako všetky ostatné proteíny dohromady. Správne účinkuje, ak ho prijímame s vitamínom C. Vaše telo po cvičení prirodzene pociťuje únavu a potrebuje živiny na regeneráciu. Preto je voľba kolagénu v kombinácii s vitamínom C tá správna voľba. Collagen Zeta obsahuje okrem potrebnej dávky vitamínu C navyše extrakty z kurkumy a čierneho korenia, ktoré majú analgetický, antioxidačný a protizápalový účinok.

Collagen Zeta je ľahko stráviteľný a môže byť skvelým pomocníkom pre vaše kĺby, svaly a prísun vitality a energie.

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.