Svetový týždeň rešpektu k pôrodu.

29.05.2023

Podpora pôrodníctva a podpora rodiny

Svetový týždeň rešpektu k pôrodu bol po prvýkrát iniciovaný v roku 2004 francúzskou organizáciou Alliance française pour l’accouchement respecté (AFAR). Na Slovensku máme viaceré organizácie, ktoré sa dennodenne venujú zlepšeniu slovenského pôrodníctva. Slovenské štandardy však v tejto oblasti stále zaostávajú za európskymi. Priebežne sa vedú diskusie spojené s touto témou. Dosiahnutie zlatého štandardu, kedy by pôrod bol pre ženu výnimočným okamihom, je cieľom.

V AUROMEDE chceme podporiť všetky ženy a ich ženskosť. Chceme ženám pomôcť starať sa o svoje zdravie v každej etape ich života. Či sa ešte len chystajú byť mamou, či už čakajú svoje dieťatko alebo s ním prežívajú všetky radosti od narodenia. Chceme vzdať úctu a rešpekt všetkým ženám a mamám každého veku. Pre podporu zdravia a vitality sme pripravili celý rad vysokokvalitných produktov. Prémiové zloženie je vybrané pre ženy tak, aby sa ženy cítili a boli krajšie nielen zvonku, ale aj silnejšie a plné pozitívnej energie zvnútra. Pretože všetky ženy si zaslúžia len to najlepšie.

Čakanie na dve čiarky

Ak ste v období, keď si plánujete založiť rodinu, je práve teraz ten správny čas pripraviť svoje telo na náročnú úlohu matky. Ako k tomu môže pomôcť Collagen Epsilon? Collagen Epsilon je špeciálne vytvorený tak, aby pomohol nielen tehotným a dojčiacim ženám, ale aj ženám, ktoré si rodinu ešte len plánujú.

Buďte v kondícii

Obdobie tehotenstva a materstva je naozajstnou zaťažkávacou skúškou pre telo každej ženy. Všetky mamičky, ktoré čakajú svoje bábätko alebo už žijú svoj každodenný život so svojimi deťmi, by to vedeli potvrdiť. Preto je veľmi dôležité dostať svoje telo do dobrej fyzickej a psychickej kondície. Príjem kolagénu a ďalších podporných látok, ktoré sa v kolagénoch značky AUROMEDA nachádzajú, má celý rad úžasných benefitov. Častokrát sa všetci sústredíme iba na tie viditeľné, ako vlasy, pokožka, nechty. No najdôležitejšia je výživa tela zvnútra. Užívanie kolagénov a výživových doplnkov značky AUROMEDA podporuje správne fungovanie pohybového aparátu, srdcovo-cievneho systému, nervového systému a celkove prináša dobrú psychickú podporu.

Kyselina listová alebo vitamín B9

Kyselina listová alebo vitamín B9 je vo vode rozpustný vitamín zo skupiny vitamínov B. Je absolútnou mantrou budúcich mamičiek. Jej nedostatok počas tehotenstva zvyšuje riziko vrodených vývojových chýb dieťaťa, ako je rázštep chrbtice, rázštep pery, rázštep podnebia, srdcové chyby, poruchy vývoja končatín. Miecha plodu sa vyvíja v čase, keď ešte väčšina žien ani netuší, že sú tehotné. Preto je potrebné zaradiť príjem tohto dôležitého vitamínu už pri prvých pokusoch o bábätko. Pokiaľ plánujete tehotenstvo, odborníci odporúčajú zvýšiť príjem kyseliny listovej už tri mesiace pred počatím. A aj to je dôvod, prečo si vybrať práve Collagen Epsilon.

Nebuďte v tom sama

Plánovanie rodiny je vždy o dvoch ľuďoch, ktorí takto chcú naplniť svoju lásku. Zaraďte do prípravy na tehotenstvo aj svoju polovičku. Počať a donosiť zdravé dieťa v dnešných časoch je výzvou. Narastá počet párov, ktorým sa nedarí otehotnieť. Vedeli ste, že selén okrem toho, že má schopnosť ničiť v tele voľné radikály, sa podieľa aj na tvorbe a pohyblivosti spermií? Selén si náš organizmus sám vytvoriť nedokáže, preto ho musíme prijímať vo forme potravín alebo výživových doplnkov. Nedostatok selénu sa okrem iného môže podieľať aj na neplodnosti.

Vytvorte si preto so svojím partnerom spoločný ranný rituál. Začnite deň ranným nápojom Collagen Epsilon a vášmu partnerovi doprajte Selén Eta.

Som tehotná

Ak ste tehotná, vaše telo práve prechádza veľmi náročným procesom. Veď musí vytvoriť celého nového človeka! A k dispozícii má len to, čo si z vášho tela vezme. Pre kostru, chrupavky, kožu a všetky tkanivá bábätka je kolagén veľmi potrebný. A to vo veľkom množstve. Počas úspešného tehotenstva prechádza maternica radom zmien. Kolagén je pri týchto zmenách veľmi dôležitou zložkou. Jeho hlavnou funkciou je konštrukcia trojrozmerného lešenia na udržanie pevnosti a pružnosti tkaniva. Okrem toho sa podieľa na stavbe membránových obalov plodu. Ďalšou funkciou kolagénu je jeho úloha pri remodelácii krčka maternice, ktorú sprevádza rozsiahly metabolizmus kolagénu a ktorý je nevyhnutný pre úspešné tehotenstvo. Počas normálneho tehotenstva je kŕčok maternice uzavretý a pevný, aby sa zabránilo prechodu nezrelého dieťaťa pôrodnými cestami. Naopak, v termíne pôrodu musí kŕčok maternice dostatočne zmäknúť a otvoriť sa, aby umožnil pôrod donoseného plodu. Kolagén je rovnako potrebný pre kožu mamičky, ktorá sa počas tehotenstva naťahuje a je vhodné zachovať jej elasticitu preto, aby sa po tehotenstve vedela dostať do pôvodnej formy bez poškodenia, bez strií.

Užívanie kolagénových doplnkov má mnoho výhod . A ak vám váš lekár dá zelenú na užívanie kolagénu počas tehotenstva, tak užívaním Collagenu Epsilon značky AUROMEDA získate množstvo benefitov.

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.