Vlasy - koruna krásy

19.06.2023

Zrejme každá žena by sa potešila krásnym, hustým, lesklým a zdravým vlasom, ktoré vidíme v reklamách na šampóny. Aby boli naše vlasy naozajstnou korunou krásy, je potrebné sa začať o nich starať najskôr zvnútra. V každom ročnom období sú zaťažované špecifickými vplyvmi, pred ktorými ich musíme chrániť. V lete prechádzajú skúškou kvôli silnému slnku s UV žiarením a zvýšenému poteniu. Slaná morská voda a chlórová voda v bazénoch tiež dávajú vlasom zabrať. V zime zase chlad a teploty pod nulou vedú k vysúšaniu a vlasy trpia aj kvôli nedostatku vitamínu D. Vlasy, podobne ako pleť, sú odrazom nášho psychického a fyzického stavu. Potrebujú základné výživné látky, aby boli silné a odolné. Keďže podstatnú časť našich vlasov tvoria bielkoviny, potrebujeme ich prijímať každý deň. Toto vie zabezpečiť špeciálne pripravený Collagen Alpha od AUROMEDY.

Malý krok ku krásnym a zdravým vlasom

Je to naozaj jednoduché, stačí jedna dávka Collagenu Alpha so skvelou chuťou višní denne, ktorá poskytne vlasom všetko potrebné. Morský kolagén je biologicky najdostupnejší zo všetkých živočíšnych zdrojov kolagénu. Hydrolýzou sa rozloží na kolagénové peptidy, ktoré sú veľmi ľahko vstrebateľné pre tráviaci systém. V Collagene Alpha sú použité prvotriedne peptidy morského kolagénu s vysokou čistotou.

Môže užívanie kolagénu naozaj pomôcť znížiť lámavosť vlasov a zlepšiť celkový stav pokožky hlavy?

Pozrime sa bližšie na to, čo hovoria výskumy. Vlasy sa skladajú z proteínu nazývaného keratín. Keratín sa tvorí procesom metabolizmu bielkovín. Konzumácia potravín a doplnkov bohatých na bielkoviny teda môže poskytnúť nášmu telu stavebné kamene, ktoré sú základom pre zdravé a silné vlasy. Kolagén je proteín s vysokým obsahom aminokyselín ako je prolín, glycín a hydroxyprolín. Prolín je hlavnou zložkou keratínu. Okrem stavebnej úlohy má kolagén aj významné antioxidačné vlastnosti, ktorými bojuje proti aktivite voľných radikálov v tele. Voľné radikály sú látky, ktoré sa tvoria v tele v dôsledku rôznych faktorov, ako je stres, znečistenie ovzdušia, fajčenie, nezdravé stravovacie návyky, konzumácia alkoholu atď. Ak sú prítomné v nadmernom množstve, môžu poškodiť naše bunky, proteíny a vlasové folikuly.

Kolagén hrá rozhodujúcu úlohu v zdraví dermis vrstvy našej pokožky. V skutočnosti tvorí kolagén približne 70 % dermis vrstvy kože. Vrstva dermis je hlbšia vrstva kože, ktorá leží pod vonkajšou vrstvou, nazývanou aj epidermis. Je zodpovedný za podporu a pružnosť pokožky. Korene vlasových folikulov ležia v dermis našej pokožky, takže je logické, že zdravá vrstva dermis bohatá na kolagén posilňuje zdravie vlasov. Denná dávka Collagenu Alpha od AUROMEDY dodá telu nielen optimálne množstvo kolagénu, ale zároveň podporí aj tvorbu nového kolagénu.

Okrem kvalitného kolagénu je zloženie Collagenu Alpha od AUROMEDY obohatené o celý rad vitamínov a minerálov, ktoré vlasy milujú. Morský kolagén a kyselina hyalurónová spolu tvoria výborný tím. Kyselina hyalurónová je polysacharid, ktorý je prirodzenou súčasťou medzibunkovej hmoty. Nachádza sa predovšetkým v koži. Urýchľuje obnovovanie tkanív a pomáha udržiavať elasticitu pokožky. Preto je tento kolagén skvelým doplnkom pre zdravie vlasovej pokožky.

Do tímu s kolagénom ďalej patrí biotín. Je to nevyhnutný vitamín, ktorý si však naše telo nevie vyprodukovať samo. Musíme mu ho dodávať. Nedostatok biotínu sa prejavuje napríklad rednutím vlasov. Biotín stimuluje rast vlasov a podporuje správny transport kyslíka do vlasových vlákien, čím ich pomáha vitalizovať a vyživovať.

Skupinu vitamínov v tíme Collagenu Alpha dopĺňajú vitamín C, vitamín B5-kyselina pantoténovávitamín E. Vitamín C je absolútne nevyhnutný pre tvorbu kolagénu v tele, ktorý je vlasovým životabudičom. Navyše spomaľuje ich starnutie. Okrem toho sa podieľa na ochrane pred poškodením slnkom a na hydratácii. Vitamín E hrá dôležitú úlohu pri epidermálnej ochrane pred oxidačným stresom. Je tiež extrémne hydratačný – je to „zvlhčovač“ aj „zmäkčovadlo“, takže pomáha pokožke absorbovať vodu a udržiavať ju v nej.

Vitamín B5, tiež známy ako vápenatá kyselina pantoténová, je životne dôležitý vitamín pre zdravé vlasy. Pomáha posilňovať a vyživovať vlasový folikul, podporuje zdravý rast vlasov a zabraňuje vypadávaniu vlasov. Okrem toho je tento vitamín zodpovedný za zvýšenie obsahu vody a pružnosti vo vlasoch.

Minerály, ktoré prospievajú vlasom

Zinok si naše telo nevie vyrobiť, preto potrebuje jeho prísun. V optimálnej hladine reguluje rovnováhu hormónov a pomáha v prevencii proti vypadávaniu vlasov. Má podiel na dôležitých aktivitách vo vlasovom folikule a urýchľuje ich obnovu. Niektoré štúdie preukázali pozitívny vplyv zinku u pacientov s alopéciou. Zinok tiež zabezpečuje, že vlasové žľazy okolo folikulov správne fungujú. Ďalším kľúčovým pomocníkom pri vypadávaní vlasov je selén. Je to esenciálny stopový prvok s výraznými antioxidačnými účinkami. Vďaka selénu môžu byť vlasy pevnejšie, lesklejšie a budú rýchlejšie rásť.

Výživa vášho tela zvnútra bude vždy jednou z najlepších vecí, ktoré môžete urobiť pre zdravie vlasov. Život nie je dokonalý, ale vaše vlasy môžu byť!

Všetky články
O spoločnosti

Auromeda, Váš spoločník na životnej ceste
AUROMEDA je nová značka výživových doplnkov na slovenskom trhu, zameraná na produkty podporujúce zdravie, krásu a predovšetkým vitalitu ľudí každej vekovej skupiny. Okrem značky AUROMEDA na trhu pôsobíme od roku 2015 ako člen skupiny Pharm Trade, ktorý obchoduje s farmaceutickým tovarom. Značka AUROMEDA ponúka rôzne druhy exkluzívneho ochuteného kolagénu, ktoré sú obohatené o vitamíny, minerály a ďalšie látky. Tieto patentované zmesi pomáhajú podporovať liečbu rôznych zdravotných indikácií. Okrem slovenského trhu má značka AUROMEDA zastúpenie aj na blízkom východe v Spojených arabských emirátoch.

© 2024 AUROMEDA s.r.o.